Информация

Регистър - педофили

Иван Иванов от Севлиево

Сериен педофил се гаври и получава оргазъм от 1-годишния си племенник, публикува снимки на извращенията с детето в интернет и за всичко това стои в ареста само 24 часа.

Освобождават го, защото прокуратурата не определя действията му като престъпление. Това не е част от сценария на някой извратен филм, а действителен случай от българската реалност, научи "България Днес".

 

Главният герой в покъртителната история е Иван Иванов (името е сменено, истинските се пазят в редакцията, за да не бъде разпозната жертвата) от малкото селце Дамяново край Севлиево. Разобличават го американските администратори на Фейсбук.


Те попадат на шокиращи снимки на невръстното дете, върху което еякулира Иванов. Задоволил нагона си, изродът публикувал снимките в социалната мрежа. Американските власти сезират тамошния национален център за изчезнали и експлоатирани деца. Изготвен е доклад, който определя действията на Иван като педофилия. Заключението е изписано с главни червени букви върху страниците на документа. Материалите са изпратени в България, където нашите власти трябва да вземат мерки срещу изверга. В момента 34-годишния мъж от ромски произход е на свобода.

Как се стига дотук? Иван Иванов е известен в района като един от най-закоравелите бандити. Разследван е за изнасилване, отвличане и редица други престъпления. Въпреки километричното си криминално досие Иванов е приютен от брат си в дома му. За благодарност извергът започва да злоупотребява с едногодишния си племенник. Иванов дори си направил профил във Фейсбук и там започнал да качва снимки от гаврите с малчугана. Заключил фотосите така, че само той да ги вижда и решил, че ще остане безнаказан. Иванов пропуснал факта, че представителите на социалната мрежа имат права да виждат всичко в профила на регистрираните потребители.

Така служители от централа на Фейсбук в САЩ попаднали на извратените снимки на българина, щракнати с мобилен телефон. На една от тях той целувал и облизвал гениталиите на малкото дете, като на изображението се запечатало и лицето на педофила. По крачетата на детето се виждали следи от употреба на сила, а извергът дори еякулирал върху него. Потресените администратори предали снимките на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ, както били длъжни по закон. След проверка разследващите разбрали кой се крие зад създадения профил. Те проследили IP адреса и стигнали до българина. Разбрало се, че той се регистрирал с истинското си име, имал и друг профил с прякор. Габровските ченгета организирали акцията и хванали педофила. Докато полицаите изземали вещите му, Иван си признал, че компютърът е негов и че е ползвал разследвания профил в социалната мрежа. Белезници оковали ръцете му, но не за дълго. Той престоял в ареста с полицейска мярка 24 часа. След това изненадващо прокуратурата не е поискала да се удължи срокът на задържане. Случаят се наблюдавал от районния прокурор на Севлиево Диян Атанасов. Въпреки че видял скандалните снимки, приложени към материалите по делото, обвинителят решил, че това не е педофилия, и пуснал бандита.

Прокурорът не обърнал внимание дори на доклада на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ. Обяснил, че не чете на английски език. Не си направил труда и да ползва бюрото за преводи и легализации, което е на разположение на всички съдилища. Заради ранния етап на разследването вътрешното убеждение на обвинителя му продиктувало да освободи арестанта. Като част от мотивите си за това Атанасов се обосновал, че все още няма направена художествена експертиза. Тя трябвало да установи дали действително задържаният е лицето на снимката и дали става дума за блудствени действия, извършени с детето.

Така няма и 24 часа след задържането Иванов е пуснат на свобода и се прибрал в къщата на местопрестъплението при брат си и малкото му момченце, с което злоупотребил. Предполага се, че след случката педофилът е бил изгонен от роднините си и вече се подвизава на друго място. Преди няколко седмици американските разследващи с изненада установили, че педофилът отново се е активизирал във Фейсбук. В един от профилите си той отново качил снимки, запечатали негови гаври с други деца. "България Днес" потърси за коментар прокурор Диян Атанасов, но колегите му обясниха, че той е в отпуск и е в чужбина.

Досието на изверга Иван Иванов от години създава работа на разследващите в района. Още през февруари 2000 г. той е регистриран за изнасилване с употреба на сила и заплаха, като в случая използвал разни предмети за проникване в жертвата си. Само два месеца по-късно Иванов с други хора е отвлякъл момиче в една хижа, като се канили да правят оргия. Три месеца по-късно той отново влязъл в масивите на полицията, след като свил радиатор при домова кражба. През 2006 г. извергът се отчел с измама, при която си присвоил джиесем, а година по-късно е хванат да шофира без книжка. През 2008 г. ромът е заловен да краде метал, а година след това отново с измама се сдобил с мотоциклет. През 2011 г. е спипан да краде пари. За всички тези престъпления досега Иванов е лежал само 1 г. ефективно в затвора заради едната кражба. Платил е и 250 лв. глоба за джиесема. Два пъти е осъждан на пробация - за другата кражба и за карането без книжка.