Информация

Регистър - педофили

Иван Лойков от Пловдив

Поредната педофилска авантюра Иван Лойков започнал в края на миналата година. Запознал се с третокласничката от Пловдив, като се представил за студент. Предложил й да си пишат като приятели, но постепенно задълбочил общуването в друга посока. След като вече знаел къде учи и живее, започнал да задава въпроси от сорта: „Къде имаш гъдел, искаш ли да те целувам точно там?”.

Майката на детето забелязала, че има промяна в поведението на дъщеря й и проверила фейсбук профила й. Там попаднала на грозните сексзаявки. Притеснената жена подала сигнал в полицията. Извършено било претърсване на дома на Лойков, който си признал, че в електронната си поща съхранява порнографски снимки на малолетни.
 Според съдебнопсихиатричната експертиза младият мъж не страда от психично заболяване. При него било налице разстройство на личността и педофилски влечения, което не е разстройство на съзнанието.

През февруари 2012 г. Иван Лойков бе осъден на 2 години и 8 месеца затвор, 5000 лева глоба и 8500 лева обезщетение за майката на друго 9-годишно момиченце от София.
 С тази третокласничка виртуалният педофил се запознава в сайта за домашни любимци jivotno.com. За другите той се представя като 13-годишен. Научава, че момичето си гледа тамагочи. Препраща я към сайта www.nagradka.com и обещава заедно с негови приятели да гласуват за нея, за да спечели мобилен телефон. „Хайде, пускам още 20 т., вземи да съблечеш нещо от себе си”, подхвърля уж безобидно Лойков. Момичето се изкушава от възможността да спечели новия iPhone 4... Тогава Иван снима вече голата третокласничка от монитора на компютъра си. На следващия ден я заплашва, че ако не прави каквото й каже, ще пусне снимката й в Мрежата.
Детето е ужасено - може да бъде разпознато от родителите и съучениците си. Педофилът го заставя да намери приятелки и съученички, които да му показва голи пред уебкамерата.
Момичето все пак набира смелост и признава на майка си.

Бесен от развоя на ситуацията, Иван Лойков изпълнява заканата си и качва снимките на третокласничката на стената на сайта www.jivotno.com. Компютърните спецове от ГДБОП го разкриват бързо. Оказва се, че се представя за 13-годишно момче в няколко сайта. И има над 500 малки приятели от цяла България в Мрежата. В компютъра му са открити хиляди порноснимки и клипове на деца.