Информация

Регистър - педофили

Станимир Тодоров от Пловдив

Станимир Тодоров, който бе задържан от служители на ГДБОП, си е признал за клиповете и изявите си в сайта Ask.fm. Той бе закопчан няколко часа, след като възмутени потребители алармираха за случващото се в сайта. В случая са замесени момиче на 11 години и братовчед й на 5 години.

11-годишната Зоя, истинското име на детето, загубила сестричката си дни преди скандала. Малката Андрея починала в болницата в Пловдив на 5 септември, писа “Монитор”.

 

 Когато Станимир й казал, че този, който я кара да прави тези неща, иска да я нарани, тя му отговорила, че няма как да е по-наранена. Разказала за сестричката си, което се оказало добре дошло за Тодоров. Има данни, че децата са от пазарджишкото село Мало Конаре. Зоя решила да се подвизава в мрежата с фалшиво име – Марина Ангелова. Тя вербувала невръстния си братовчед, който изпълнявал исканията на Станимир с… плюшени играчки. Бабата на Зоя работи по цял ден в детската градина в селото, а майката се затворила в себе си след загубата на малката Андрея.

10-годишната Зоя, която бе заснета заедно с 5-годишния си братовчед да се събличат и да симулират секс с плюшени играчки, си е чатила и друг път с педофили в мрежата. Това признало детето пред полицаи и психолози, които я разпитвали за връзките й с три пъти по-възрастния от нея Станимир Тодоров. Малката разказала, че това не бил първият й визуален сексуален контакт с мъже в интернет. Преди да попадне на Станимир от Търговище, тя си пишела и с други мъже в сайта Ask.fm., пише "Монитор". Компютърът пък бил оставен от бащата на момичето, който заминал да работи в Испания и за да поддържа връзка по скайп с близките си, купил камера и слушалки. На разпита в "синята стая" във вторник ден след разкриването на педофилския скандал присъствали и двете майки на децата, които са сестри. „Родителите бяха толкова шокирани, че децата им са попаднали в сексскандал, и се чувстваха объркани и омерзени, че точно на тях се е случило да се обясняват за порноснимките в мрежата", коментира запознат със скандала.

„Направо сме в шок след случилото се", коментираха хора от пазарджишкото село Мало Конаре, които не искаха нито да си кажат имената, нито да бъдат снимани, за да не влязат в конфликт с близките на двете деца. „Толкова добро семейство, за пример са - отзивчиви, внимателни." Майката Гергана е учителка по математика в местното училище и всеки ден пътувала от Пазарджик. От няколко месеца била в майчинство и не са я виждали, но разбрали, че я е сполетяло нещастие преди дни. Малката Зоя пък била на гости през лятната ваканция при бабите си Мария и Запринка. Бащата Ангел работел като техник в сервиз за бяла техника и също бил отдаден на семейството си. Като малка Зоя имала проблеми със здравето - страдала от астма, и бабата и дядото по бащина линия се грижели за нея, за да се стабилизира. Детето било много привързано към тях и често ги навестявало.