Информация

Телефонни Измамници

Image

Стоян Йорданов Стоянов - ИЗДИРВА СЕ
- телефонни измами

Полицията в Пловдив търси съдействие за установяване местонахождението на 38-годишния Стоян Йорданов Стоянов, обявен за общодържавно издирване във връзка с извършени измами и обсебвания.Измамите са многобройни, а сумите, които е завлякъл са солидни. Гражданите, които разполагат с допълнителни данни за мъжа от снимката, могат да сигнализират на телефони 032/932002, 932801, 932803, 932804 и 932819. Анонимността им е гарантирана.

Image

Атанас Маринов Атанасов
- телефонни измами

Участващ в престъпната група, която е извършила серия измами на жители в Русенска област. Районния съд в Русе одобри постигнато в съдебната фаза споразумение с прокуратурата, с което ветовчаните Атанас Атанасов и Димо Димов са се признали за виновни, че взели от русенка 27 000 лева при телефонна измама. Престъплението било извършено на 14 октомври миналата година. Двамата се свързали с 80-годишната Елена К. и по време на телефонния разговор я заблудили, че дъщеря й си е счупила крака и трябва да й се направи операция, при която да се поставят шест златни пирона. . Атанасов е осъден на 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим.

Image

Мартин Атанасов Златев
- телефонни измами

Участващ в престъпната група, която е извършила серия измами на жители в Русенска област. Освен по познатата схема за катастрофа с роднина, те мамели и с ваксини за свински грип.

Image

Иван Атанасов Димитров
- телефонни измами

Участващ в престъпната група, която е извършила серия измами на жители в Русенска област. Освен по познатата схема за катастрофа с роднина, те мамели и с ваксини за свински грип. Свързвали ли са се със самотни жени, които дори не познават и само чрез програмата Skype и телефонни разговори са достигали до уговарянето на изпращане на пари.

Image

Димо Димов - телефонни измами

Районния съд в Русе одобри постигнато в съдебната фаза споразумение с прокуратурата, с което Димо Димов се е признал за виновен, че взел от русенка 27 000 лева при телефонна измама. Престъплението било извършено на 14 октомври миналата година. Димо Димов и съучастникът му се свързали с 80-годишната Елена К. и по време на телефонния разговор я заблудили, че дъщеря й си е счупила крака и трябва да й се направи операция, при която да се поставят шест златни пирона. Димо Димов е осъден на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода, които също ще изтърпи в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Спрямо него е приведено в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, наложено му с предходна присъда, изпълнението на която е било отложено за изпитателен срок от четири години.

Image

Люцкан Люцканов - телефонен измамник

Лидер на телефонни измамници бе задържан след журналистическо разследване и внедряване на подставено лице.

Той е 45-годишният Люцкан Люцканов от град Ветово, а според прокуратурата - лидер на телефонни измамници.
Люцкан Люцканов е осъждан двукратно – през 2006 г. и през 2007 г. е осъждан за измами в особено големи размери и представляващи особено тежък случай. Телефонни измами още през 2006 и 2007 г. През 2007 г. му е наложено ефективно наказание от 4 години лишаване от свобода и е влязъл в затвора, но е бил условно предсрочно освободен през 2009 г.”, заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Люцканов остава в ареста. Ако се докаже вината му, може да лежи в затвора от 3 до 10 години.