Информация

Регистър - педофили

Мартин Карамихайлов от Силистра

Районният съд в Силистра е постановил „домашен арест" за задържания в сряда 27-годишен педофил Мартин Карамихайлов, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Теодор Желев. На Карамихайлов му е наложена и забрана за ползване на интернет.

На закрито за медиите заседание, председателствано от съдия Мирослав Христов, не е била уважена поисканата от прокуратурата мярка „задържане под стража" за Карамихайлов. Мотивите били, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

На 10 март при спецакция на ГД БОП в дома на 27-годишния Мартин Карамихайлов бяха открити стотици порнографски снимки и видеоклипове с момчета между 13 и 16 години. Иззети са 6 видеокамери, газов пистолет, палки и белезници. В хода на разследването се разбрало, че Мартин Карамихайлов водел лекции по превенция на сексуалното и наркоманното рисково поведение повече от 10 години като доброволец на БЧК.

Още в понеделник прокуратурата ще протестира днешното решение пред Окръжния съд, бе категоричен говорителят на обвинението Теодор Желев. Реално до тогава задържаният остава в следствения арест, тъй като има тридневен срок за обжалване или протест на решението.

Ново посегателство на деца от Мартин Карамихайлов - прочети тук